IDEJA I CILJEVI

Ideja je da se okupljamo, družimo i da to naše druženje bude održivo na duže vreme. Termin lige je standardizovan i održava se jednom nedeljno, u popodnevnim časovima, zbog radnog vremena većine članova lige. Pomeranja termina i dana u nedelji kada se održava liga se neće često praktikovati kako bi učesnici lige mogli da steknu rutinu i da usaglase ostale svoje obaveze sa standardnim terminom lige.
 

Cilj lige je da se pre svega zabavimo, budemo fizički aktivni, podstaknemo jedni druge, upoznajemo se i družimo sa ostalim ljubiteljima plivanja, kako na stazi tako i van nje ko bude želeo.

Obaranje ličnih rekorda je takođe nešto što nije retkost u ligi jer možemo naći podsticaj u drugim trkačima izlazivši iz zone komfora više nego što smo inače planirali kada bi plivali sami.

Dakle, cilj nam je da liga bude za svaki uzrast i svačiju formu i da je samo izgovor za zabavu, druženje i upoznavanje ljudi koji imaju istu strast prema plivanju kao i mi sami.

PRAVILA LIGE

Dolazak na ligu nije obavezan i trenutno da bi ste učestvovali u ligi nije obavezno da se pliva tačno u određeno vreme kada se liga održava već se može poslati slika ekrana sa plivanja u Viber grupu koja je namenjena za ligu. Učesnici lige koji su istrčali u terminu predviđenom za ligu takođe šalju snimak ekrana u viber grupu predviđenu za ligu. Dakle, svako meri svoje vreme plivanja aplikacijom s kojom je navikao da meri svoje aktivnosti i kasnije šalje snimak ekrana u Viber grupu nemenjenu za ligu.

 
 

Da bi rezultat bio validan za unos u zvaničnu tabelu lige treba da zadovoljava sledeće uslove:

-Pliva se isključivo tačno 1km i istrčano vreme je relevantan podatak za rezultat u ligi.
-Pliva se bilo kojim danom i rezultat važi za tekuće kolo za tu nedelju. Inicijalan dan za ligu je ponedeljak 18h ukoliko ima interesovanja za zajednički trening. *Trenutno je dozvoljeno trčati i van zvaničnog termina u istom danu kada je zakazana liga.
-Nije dozvoljeno plivati samo nizvodno
-Nije dozvoljeno pauzirati vreme tokom plivanja da bi se odmorili i nastavili dalje. Dozvoljena je pauza ali ne i zaustavljanje vremena.

Ko želi može da pošalje neku svoju sliku sa plivanja iz lige i objavićemo je na društvenim mrežama kada se budemo oglašavali povodom lige.